10 nápadů, jak využít taburety, otomany a lavice v naší domácnosti

10 nápadů, jak využít taburety, otomany a lavice v naší domácnosti

Mnoho lidí si myslí, že taburety, otomany a úložné lavice jsou jen doplňky vytvořené módními trendy interiérového designu.  Jde ovšem opravdu jen o estetiku?

 

Proč jsou v naší domácnosti užitečné taburetky a úložné lavice?

Z komfortního a funkčního hlediska jsou užitečné i taburety  úložné lavice . Z funkčních aspektů vyniká prostorové využití a skladnost.  Podívali jsme se na několik možností, jak byste tento nábytek mohli ve své domácnosti využít.

 

10 nápadů na použití taburetek a úložných lavic

1. Použití otomanů a lavic jako konferenčního stolku

Otoman nebo odkládací lavici lze využít i jako konferenční stolek, díky čemuž se stane ještě více multifunkčním.  Stačí na něj položit tác, na který si odložíte kávu a konferenční stolek je připraven.

 

 Taburetka 120 L, lavice s úložným prostorem, nosnost do 300 kg, syntetická kůže, bílá |  SONGMICS

 

2. Používání úložných sedadel v dětském pokoji

Dětský pokoj si téměř koleduje o taburety a odkládací lavičky.  Skladování hraček nebylo nikdy jednodušší!

 

Úložná sedačka do dětského pokoje

 

3. Použití otomanů a odkládacích lavic v předsíni pro odkládání obuvi

Předsíň je často zanedbávaným prostorem.  S jejich pomocí však poskytujete nejen pohodlné uložení obuvi, ale získáte také extra úložný prostor pro vaše boty či jiné předměty.

 

Odkládací lavice v předsíni

 

4. Lavice s úložným prostorem v ložnici

Co takhle místo navíc v ložnici, kam si pohodlně odložíte oblečení na další den nebo se převlečete, přičemž si tam odložíte i mimosezónní oblečení či ložní prádlo, přikrývky a polštáře.

 

Odkládací lavice v ložnici

 

5. Taburety v koutku ke čtení

Měkký puf se perfektně hodí do čtenářského koutku, kde si můžete číst své knihy.  Pohodlné relaxační křeslo nevyžaduje nic jiného než opěrku nohou, ke které se výborně hodí pufy.  Navíc mají extra úložný prostor a dokonce do nich uložíte knihy, extra polštáře a přikrývky.

6. Úložná místa v kanceláři

V kanceláři mohou taburety s úložným prostorem poskytnout nejen sezení navíc, ale jsou ideální také pro uložení dokumentů.

7. Taburety v obýváku jako extra sezení a podnožka

Taburety  se výborně hodí  jako extra sedačky do obývacího pokoje nebo jako pohodlné podnožky na pohovky a křesla pro sledování filmů.

 

Odkládací lavice na opěrku nohou

 

8. Lavice s úložným prostorem v koupelně

Odkládací lavice do koupelny jsou ideální pro odkládání ručníků a jiných koupelnových doplňků.

9. Taburety na terasu nebo balkon

Taburety mohou být skvělým doplňkem na terasu nebo balkon, které mohou poskytnout pohodlné místo k sezení.

10. Úložná místa v šatníku

V šatníku mohou  odkládací lavice  poskytnout ideální úložný prostor pro boty, tašky, šátky a další doplňky a usnadní oblékání a svlékání jako další prostor k sezení.

 

Úložná komoda v šatníku

 

Jak vybrat nejvhodnější otomanskou nebo úložnou lavici?

Výběr nejlepší otomanské nebo úložné lavice závisí nejen na vašem estetickém vkusu, ale také na funkčnosti a odolnosti.  Zde je několik tipů, které vám usnadní výběr:

  1. Velikost  : Změřte prostor, kde je určena otomanská nebo úložná lavice.  Ujistěte se, že se vejde do prostoru, aniž by byl přeplněný, ale stále pohodlný a použitelný.
  2. Materiál  : Taburety a úložná sedadla jsou dostupné v různých materiálech, jako je látka, kůže, syntetická kůže nebo vláknité materiály.  Výběr materiálu ovlivňuje životnost, údržbu a vzhled nábytku.
  3. Styl a barva  : Vyberte si taburetku nebo úložné sedadlo, které odpovídá stylu a barevnému schématu vašeho domova.  Jednoduché neutrální barvy se hodí k většině stylů zdobení.
  4. Funkce  : Přemýšlejte o tom, k čemu chcete otoman nebo úložné sedadlo používat.  Potřebujete další úložný prostor?  Potřebujete pohodlnou podnožku nebo další sedátko do obývacího pokoje?
  5. Pohodlí  : Nezapomínejte, že pufy a odkládací lavice musí být pohodlné, proto se vyplatí zvolit verzi s čalouněným vrchem.

Shrnutí a závěr

Styl vašeho domova, dostupný prostor a požadovaná úložná kapacita jsou všechno faktory, které vám mohou pomoci vybrat si tu nejlepší taburetku nebo úložnou lavici.

PODOBNÉ ČLÁNKY